Master of Laws diploma
Kees de Lezenne Coulander met pensioen

Switch to English-language page
Home
Nieuws

Kees de Lezenne Coulander Op vrijdag 29 april 2011 heeft Kees de Lezenne Coulander afscheid genomen van ingenieursbureau ADSE in Hoofddorp in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Kees studeerde vliegtuigbouwkunde aan de Technische Hogeschool in Delft en het Cranfield Institute of Technology in Cranfield, Engeland.

Na reeds tijdens zijn afstudeerproject bij Fokker werkzaam te zijn geweest, keerde Kees na het vervullen van de militaire dienstplicht in januari 1973 bij Fokker terug. Op de afdeling Voorontwerp werkte hij aan verschillende vliegtuigprojecten, waarbij de F-28 Mk-4000 speciale vermelding verdient. Na verloop van tijd heeft Kees zich gespecialiseerd in het maken en onderhouden van computer programma's voor het berekenen van vliegtuig- en motorprestaties. Deze programma's leverden een belangrijke bijdrage tijdens de ontwikkeling van de Fokker 50 en Fokker 100.

Het model van de PH-KLC Na het faillissement van Fokker in maart 1996 kon Kees al snel bij het zojuist opgerichte ADSE aan het werk. Was het uitvoeren van grote technische rekenprogramma's tot dan toe voorbehouden aan grote en dure mainframe systemen, de computer techniek bleek nu net voldoende voortgeschreden om het gebruik van de veel goedkopere PC's voor dit doel mogelijk te maken. Hierdoor konden de programmeeractiviteiten op de PC worden voortgezet en konden deze programma's bij ADSE worden ingezet bij verschillendde projecten. Het vliegtuigprestatie programma speelt nog steeds een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een gemoderniseerde Fokker 100 door NG Aircraft (voorheen Rekkof).

Bij het afscheid van ADSE werd Kees verrast met een model van de eerste Fokker 100 van de K.L.M. met de toepasselijke registratie PH-KLC.

Aan het eind van de middag kwam een groot aantal (oud)-collega's bijeen op de zolder van restaurant Kempers Roef in Kudelstaart. Het gezelschap werd gedomineerd door een grote groep medewerkers van de Voorontwerp afdeling van de voormalige Fokker fabriek.

Groepsfoto op de binnenplaats van Kempers Roef Alle gasten bij elkaar op de binnenplaats van Kempers Roef.


Google
www delezennecoulander.nl

$Revision: 1.1 $ $Date: 2011-05-17 20:12:58+02 $

Valid HTML 4.01! Use Any Browser!